over sevink molen

Ontdek de geschiedenis van Sevink Molen

Ontdek de boeiende geschiedenis van Sevink Molen, waar een eeuwenoude molen uit 1866 uitgroeide tot een levendig avonturenpark.

de geschiedenis

Over Sevink Molen

Welkom bij Sevink Molen, waar elke draai van de molenwieken een verhaal vertelt! Bij aankomst op ons terrein word je begroet door de ronde stenen beltmolen, Sevink Mölle, die zijn oorsprong kent uit 1868.

De “Sevink Mölle”, een ronde beltkorenmolen, werd in 1868 gebouwd in opdracht van vijf boeren, te weten te Strake, te Voortwis, Smalbraak, Dunnewold en Seevink. De molen werd op de grond van Seevink gebouwd en werd daarom de Sevink Mölle genoemd, hoewel de eigenlijke naam “De Zorg” is. In 1916 wordt de molen met bijbehorende boerderij, schuur en grond in opdracht van de toenmalige eigenaren verkocht. De nieuwe eigenaar wordt J.W. Helder. Hij laat de Sevink Molen weer maalvaardig opknappen. In 1928 veroorzaakt een wervelstorm grote schade aan de molen. Het wiekenkruis en de staart werden zwaar beschadigd en hierdoor was de molen niet meer maalvaardig. In 2000 werd het startsein gegeven voor de volledige restauratie van de Sevink Molen, wat resulteerde in de heropening in 2001.

Met de toevoeging van de serre, een grillrestaurant, terrassen en de verwezenlijking van onze grootste wens in 2011 - een unieke binnenspeelhal - groeide Sevink Molen uit tot een veelzijdige bestemming. Terwijl je verder wandelt, ontdek je dat ons Avonturenpark en de restaurants subtiel zijn geïntegreerd in het landschap, grotendeels onzichtbaar vanaf de weg. Hier bieden we een plezierige dag voor jong en oud, ongeacht het seizoen, met jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers die ons avontuurlijke park verkennen. 

Bij Sevink Molen draait het niet alleen om de molenwieken; het gaat om de sprankelende kindergezichten die opgaan in hun spel. Onze unieke speeltoestellen vertellen niet alleen over de geschiedenis van Winterswijk, maar prikkelen ook de fantasie van de kleintjes. Ontmoet Sevi en Sevelien, onze vrolijke meel muizen, die extra gezelligheid toevoegen aan jouw dag. Of je nu kiest om dicht bij de spelende kinderen te zitten of liever rustig geniet op een afstand, bij Sevink Molen streven we ernaar dat iedereen zich thuis voelt. 

Onze gastvrije inrichting geeft het restaurant een knusse huiskamersfeer, waar Marjon Helder zich thuis voelt. Niet alleen Nederlandse, maar ook Duitse gasten worden warm ontvangen; ons personeel spreekt beide talen vloeiend. Of je nu komt voor ambachtelijk gebakken pannenkoeken of een bourgondisch grillavontuur met familie, vrienden of collega's, bij Sevink Molen wacht een dag vol spel en smaak. We hopen je binnenkort te verwelkomen!

het landschap

Omgeven door het prachtige Hilgelo

Sevink Molen, gelegen nabij het prachtige Hilgelomeer, biedt een unieke en sfeervolle bestemming voor ontspanning en avontuur. Met zijn historische ronde stenen beltmolen, Sevink Mölle, die teruggaat tot 1866, vormt het terrein een harmonieus geheel met het adembenemende landschap rondom het Hilgelomeer.

Het Hilgelomeer, met zijn heldere water en omringende natuur, voegt een vleugje sereniteit toe aan de levendige activiteiten van Sevink Molen. Bezoekers kunnen genieten van een veelzijdige ervaring, variërend van het verkennen van het Avonturenpark tot ontspannen op de terrassen met uitzicht op het meer.

Sevink Molen en het Hilgelomeer vormen samen een prachtige omgeving waar geschiedenis, recreatie en natuur samenkomen. Of je nu komt voor een dag vol avontuurlijke activiteiten, culinaire verwennerij in de restaurants of gewoon om te genieten van de rustige schoonheid van het meer, Sevink Molen biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen.