Winterswijk en omgeving

De Sevink Molen heeft geluk met haar unieke locatie en er zijn een boel pareltjes om ons heen te vinden. Daarnaast worden veel activiteiten georganiseerd. Enkele bezienswaardigheden onder elkaar:

Hilgelo

Een prachtige plek om in de zomer maar ook in de winter te vertoeven.

Lekker pootje paden, zandkastelen bouwen of met een dikke sjaal om een mooie herfstwandeling maken!

Steengroeve

In Winterwijk ligt miljoenen jaar oude kalksteen relatief ondiep in de bodem. In 1933 opende daarom hier de eerste steengroeve van Nederland. Vanaf de uitkijktoren kan een blik geworpen worden op dit mooie stukje geschiedenis en ook worden er sinds 2019 (weer) door een gids begeleide wandelingen georganiseerd. Trek stevige schoenen aan en reserveer deze excursie via VVV Winterswijk.

Villa Mondriaan

Wist je dat Piet Mondriaan zijn eerste stappen op het kunstenaarspad zette in Winterswijk? Van zijn 8e tot zijn 20e levensjaar woonde hij in ons dorp. Villa Mondriaan is zijn oude woonhuis en nu tevens een interactief museum over de jonge jaren van Piet Mondriaan.

Hier ontdekte Mondriaan zijn passie voor tekenen en schilderen en werkte hij aan de ontwikkeling van het talent dat hem zou doen uitgroeien tot een van de belangrijkste vernieuwers van zijn tijd.

.

Zwembad Jaspers

Zwembad Jaspers is een gezellig zwembad in Winterswijk waar de hele familie zich prima kan vermaken. Er is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een peuterbad, een whirlpool, glijbaan, stroomversnelling en een Turks stoombad.

Centrum Winterswijk

Een centrum met tal van kleine eigen ondernemers, een gezellige weekmarkt en lekkere restaurants. Het centrum van Winterswijk moet u zeker niet overslaan tijdens een bezoekje aan de Achterhoek. Leuk weetje, de grote Kerktoren op de markt kun je met de kinderen beklimmen. Hoeveel traptreden zouden het zijn?.

Geitenkaas boerderij Brommels

Als eens gezien eens hoe geitenkaas wordt gemaakt? Kom gerust een kijkje nemen en leer alles over geiten. Er is veel te zien, te proeven en je kunt het ook gelijk meenemen! Koop in het winkeltje de echte Achterhoekse Geitenkaas. Ook erg leuk voor kinderen, in het voorjaar zijn er veel jongen geitjes!

De Sevink Molen heeft geluk met haar unieke locatie en er zijn een boel pareltjes om ons heen te vinden. Daarnaast worden veel activiteiten georganiseerd.