Wandelen & Fietsen

Bent u opzoek naar een leuke doe middag, dan bent u bij Recreatiepark Sevink Molen aan het goede adres. Recreatiepark Sevink Molen heeft zowel een leuke fietstocht als wandelroutes. Dit in combinatie met een arrangement is uitermate geschikt voor een verjaardagsfeestje of een leuke middag weg!

Wandelen

Muizenpad (€ 1,50 per kind)

Het Muizenpad is opgezet voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Tijdens de 1.5 km durende route komen de kinderen 9 verschillende opdrachten tegen waarbij hun sportiviteit, dapperheid, muzikaliteit, oplettenheid, tactiek en hun algemene kennis op de proef wordt gesteld. Net als Sevi en Sevelien, de graanmuizen van Sevink Molen hebben de kinderen als taak de gouden graankorrel van Sevink Molen te beschermen, want juist met het meel van deze gouden graankorrels worden de heerlijkste pannenkoeken gebakken bij Sevink Molen. Er zijn kapers op de kust, dus kunnen Sevi en Sevelien wel wat hulp gebruiken. Na afloop van de route kunnen de kinderen hun welverdiende beloning, een gouden graankorrel, op komen halen aan de balie van het avonturenpark.

Ravenhorst wandel route (€ 9,95 eenmalig per route)

Op zoek naar de schat van de Ravenhorst is een kinderwandelroute van 4 km voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het verhaal is gebaseerd op een streekverhaal over de verdwenen havezate de Ravenhorst. In dit middeleeuwse verhaal gaat de molenaarsleerling Willem op zoek naar de schat van de roofridder die op het kasteel van de Ravenhorst woont. Als hij die vindt, kan hij bewijzen dat de roofridder de hele streek terroriseert.
De wandeling volgt dezelfde route die hoofdpersoon Willem heeft gevolgd. De wandeltocht duurt anderhalf tot twee uur. De opdrachten kun je zo lang en zo kort maken als je zelf wilt.

Wandel route arrangement*/** (€ 4,00 p.p.)

U kunt deze routes combineren met een arrangement, dit maakt ze tevens erg geschikt voor een kinderfeestje!

  • 2 maal ranja
  • Patat met mayo & mini snacks
  • IJsje

* Kan ook besteld worden met een pannenkoek naturel, u betaalt dan €1,00 extra.
** Arrangement kan alleen genuttigd worden op het terras of in de tent

Wandel route arrangement*/** (€ 10,95 p.p.)

Combineer een wandel route (Muizenroute of Schat van de Ravenhorst) met heerlijk binnenspelen in Sevink Avonturenpark.

  • Entree (Sevink Avonturenpark)
  • Route (Muizenroute of Schat van de Ravenhorst)
  • 1 kan ranja per persoon
  • Patat met mayo & mini snacks
  • IJsje

* Kan ook besteld worden met een pannenkoek naturel, u betaalt dan €1,00 extra.
** Arrangement kan alleen genuttigd worden in Sevink Avonturenpark, het terras of in de tent

Fietsen

De Achterhoek is aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Het netwerk van fietsknooppunten heeft zich vanuit België uitgebreid over Nederland. Inmiddels is vrijwel heel ons land gedekt met knooppunten.

Je kunt als het ware van Oostende naar Winterswijk fietsen en van Leeuwarden naar Terneuzen. Helemaal via fietsknooppunten!

Hoe werkt het fietsroutenetwerk?

Via genummerde (wit-groene) borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij en in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het netwerk in de regio. Met behulp van deze panelen kun je je route ook tussentijds aanpassen. Heb je de route uitgestippeld? Dan is het vervolgens alleen maar pijlen volgen!

Je bepaalt zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! De route kan worden gepland met behulp van de fietsroutekaart die voor € 7,95 te koop is bij de meeste VVV's en bedrijven in de Achterhoek. Ook kun je 'in het veld' een route plannen met de informatiepanelen bij knooppunten. Tot slot kun je nog gebruik maken van de digitale routeplanner. Hiermee kun je eenvoudig routes plannen over het fietsroutenetwerk. De geplande routes kun je vervolgens printen of downloaden voor een gps- ontvanger of fietsnavigatie.

Mountainbike in en rondom Winterswijk

Voor mooie mountainbike routes in en rondom Winterswijk kijkt u op onderstaande link.
Moutainbike routes in en rondom Winterswijk

Over Sevink Molen

Recreatiepark Sevink Molen (in de volksmond Sevink Mölle) ligt direct aan de oever van recreatieplas Het Hilgelo in Winterswijk en bezit o.a. een avonturenpark, gezellige familiecamping, bourgondisch-grill restaurantsfeervol pannenkoekenhuis en diverse groepsaccommodaties.

Recreatiepark Sevink Molen
Average Rating: 4.4
Votes: 5
Reviews: 10

Openingstijden

Wij zijn zeven dagen per week geopend:

Maandag t/m donderdag:
10:00 - 19:00
Vrijdag t/m zondag:
10:00 - 21:00

Tijdens de vakantiedagen zijn wij elke dag open tot 21:00!

Neem contact op

Recreatiepark Sevink Molen
Meddoseweg 40
7104 AA Winterswijk-Meddo
T: 0543-513229
E: info@sevinkmolen.nl

Camping Sevink Molen
7104 AA Winterswijk-Meddo
T: 0543-551225
E: camping@sevinkmolen.nl